lunes, 14 de marzo de 2016

03 Bye Bye Ushuaia. Argentina

Les primeres sensacions en terres australs inevitablement tenen a veure amb el temps, aquest és incert i radical. El primer contacte amb els argentins que anem coneixent ens deixa molt bon gust de boca i constanment rebem bones vibracions. Mitjançant couchsurfing contactem amb Cinthia. Compartim amb ella i el seu fill Genaro de anys els primers dies en la seva acollidora caseta. La seva amabilitat i curiositat ens contagien i compartint sopars, excurssions i xerrades. Finalment passem una setmana amb ells.Gairebé a tot arreu s'hi pot arribar fàcilment fent dit o amb colectivo. No només és una manera d'estalviar diners sinó que compartint aquests trajectes anem coneixent una mica més sobre la cultura Patagònica. Parlem sobre el temps, de política, evidentment de futbol, ens recomanen llocs a visitar o inclús gastronomia.  
Posteriorment ens assabentem que la gent local fa un paral·lelisme amb l'horari dels colectivos -autobusos-  i la meteorologia. El horario del colectivo es como el tiempo: Incierto.


Ushuaia  té diferents atractius naturals i alguns d'ells són:

-Parque Nacional Tierra de Fuego (5 km de la ciutat).
Entrada 170$/a + colectivo 300$/a
Abans d les 8 am no hi ha guardaparcs = entrada gratuita. 
Laguna Costera (8 km). 
Zona d'acampada lliure prop de la bahia Lapatia. Aigua del riu és potsble i està permès fer foc en zones senyalitzades.


-Glaciar Martial (a 8 km d'Ushuaia), es pot arribar caminant des del centre de la ciutat o bé agafant algun tipus de transport. Hi ha un recorregut d'unes  4 hores fins al glaciar.Vistes de la ciutat d'Ushuaia i el canal de Beagle.


- Laguna esmeralda (18 km d'Ushuaia). 
El color de la laguna tal i com indica el seu nom és d'un blau especial, fet que es produeix gràcies al desglaç del Glaciar. Per arribar, s'ha de sortir fins al punt de control de l'inici de la ciutat, es pot arribar amb bus, i allà fer raid o taxi. Sender de 4km que recorre per un bosc de Lengas (arbre típic d la Patagònia) una castorera i un últim tram escarpat.


- Lago escondido (40km d'Ushuaia) des del mirador de Garibaldi es pot apreciar les vistes de l'enorme llac que separa la ciutat del poble de Tolhin.
- Tolhuin, pueble rural a mig camí entre Ushuaia i Gallegos (estret de Magallanes). Conegut per la famosa panadería "La Unión" on molts viatgers fan parada obligatòria per comprar "factures" (pastes) o simplement estirar les cames.
Animals que es poden trobar en aquesta zona: Pinguins emperador, balenes austral, Guanacos (cosins germans de les llames), Nyandús (avestruç), zorros i pájaro carpintero.


Després d'una setmana per la capital de la Terra de foc hem decidit seguir abançant i demà matí sortim direcció el Calafate. Anirem pujant poquet a poquet per la Cordillera dels Andes fent dit i parant on ens recomani la gent que anem trobant. No sabem quan trigarem, on dormirem o què ens trobarem pel camí. Tenim uns 1000 km per endavant i ens sentim afortunats de no tenir cap tipus de pressa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario